• home
 • video
 • pas verschenen

  Broekx-Peters winnen B-finale op WK kajak, Peters is 11e

  Youngsters Lize Broekx en Hermien Peters (archief) werken naar de wereldtop toe.

  Lize Broekx en Hermien Peters zijn 10e geworden op het WK kajak in de K2 500 meter: ze wonnen de B-finale in Racice, in Tsjechië. Artuur Peters - de jongste in het veld - werd 11e op de K1 1.000 meter.

  Broekx-Peters moesten het in hun B-finale opnemen tegen vijf duo's. Vanaf de eerste meters gingen de twee talenten hun kans, na 250 meter kwamen ze als eerste door en dat gaven ze niet meer af.

  Ondanks de slotsprint van de Oostenrijkse boot Schwarz/Lehaci, de tiende van de Spelen in Rio. Olivera en Nikolina Moldovan, negende in Rio, kaapte de derde plaats weg. Als 10e op 25 duo's mogen de Belgen op een geslaagd WK terugblikken.

  Artuur Peters moet gefrustreerde Australiër voorlaten in B-finale

  Artuur Peters, de dubbele vicewereldkampioen bij de beloften, greep net als op het WK 2015 en de OS 2016 naast de A-finale. Op het WK 2015 werd hij 10e, in Rio 13e.

  In de B-finale in Racice kwamen een pak olympiërs uit. Blikvanger was de Australiër Murray Stewart, die in Rio net naast brons greep. Stewart wou zijn frustraties van de gemiste A-finale wegpeddelen.

  Peters ging kordaat van start en nam meteen de leiding, maar halfweg ging Stewart de 20-jarige Belg voorbij. Peters wordt zo eervol 11e op 41 boten, een veelbelovend resultaat voor de jongste deelnemer van het veld.