Ga naar de inhoud

WK kajak: Artuur Peters bereikt de finale en staat op zucht van Olympische Spelen

 do 24 augustus 2023 20:29

Artuur Peters heeft op het WK kajak in Duisburg de A-finale bereikt in de K1 1.000 meter. Peters werd 2e in zijn reeks, na olympisch kampioen Thomas Green. Als hij in de finale de top 6 haalt, is hij geplaatst voor de Spelen in Parijs.

In de reeksen had Artuur Peters zich vlot geplaatst voor de halve finales en ook in die halve finales ging het gezwind voor de 26-jarige Belg.

Enkel Thomas Green, de olympische kampioen in de K2 1.000 meter, was sneller dan Peters. Met de 6e tijd gaat hij naar de finale met 9. Daar zal hij ook effectief de top 6 moeten halen als hij nu al zeker wil zijn van deelname in Parijs.

 

Eerder op de dag peddelden Peters en Bram Sikkens naar de halve finales van de K2 500 meter, na winst in hun kwalificatiereeks. Ook Hermien Peters, de oudere zus van Artuur, en Lize Broekx wonnen hun reeks in dezelfde discipline bij de vrouwen.

 

Beide duo's maken zaterdag jacht op de A-finale, waarin een plek in de top 6 opnieuw de doorslag geeft voor kwalificatie voor Parijs.