• home
 • video
 • pas verschenen

  Opdracht volbracht voor Hannes: hij loopt sneller dan Caster Semenya

  Pieter-Jan Hannes (archieffoto) liep zijn eerste wedstrijd in 6 maanden.

  Na een half jaar blessureleed heeft Pieter-Jan Hannes zijn comeback gemaakt. In Kessel-Lo liep hij de 800 meter in 1'52"43.

  Pieter-Jan Hannes sukkelde de voorbije maanden met een zware voetblessure. Op de vernieuwde piste van Kessel-Lo liep hij vanavond zijn eerste wedstrijd sinds februari.

  Zijn doel? "Sneller lopen dan Caster Semenya, de wereldkampioene op de 800 meter bij de vrouwen." Hannes slaagde in zijn opzet. Semenya won vorig weekend de 800 meter in 1'55"16. Hannes legde de twee rondjes af in 1'52"43.

  "De wedstrijd was niet ideaal. Ik moest snel op kop komen en voelde me heel goed tot aan 750 meter, maar op het einde kwamen ze er nog over", sprak Hannes, die als vierde finishte.

  "Voor een eerste wedstrijd is dit goed. Ik denk dat ik nog twee seconden sneller kan als ik gewoon in een pelotonnetje kan volgen", zei Hannes nog. Zijn persoonlijk record staat op 1'47"30.

  Dylan Borlée: "Rust nodig voor Memorial"

  Dylan Borlée hoopte op de 400 meter zijn seizoensbeste van 46"10 nog wat scherper te stellen, maar strandde op 46"71. "Ik denk dat ik even rust nodig heb om dan hopelijk nog een geslaagde Memorial te kunnen lopen", zei Borlée, die op het WK in Londen 4e werd met de Belgische 4x400 meter (foto).

  Europees beloftekampioen Ben Broeders won in eigen huis het polsstokspringen met een sprong over 5,42 meter.