Ga naar de inhoud

Bowie verrast topfavoriete Thompson op 100m bij de vrouwen

 zo 6 augustus 2017 22:58
Net als bij de mannen was het erg close bij de vrouwen.
Na het goud van Justin Gatlin oogsten de Verenigde Staten ook op de 100 meter bij de vrouwen. Tori Bowie won in 10"85. Het zilver was voor Marie-Josée Ta Lou (10"86), het brons voor Dafne Schippers (10"96). Topfavoriete Elaine Thompson werd pas vijfde.

Thompson had dit seizoen de snelste tijd van alle finalisten gelopen (10"71) en leek vol zelfvertrouwen om de wereldtitel te pakken. Maar in de finale had ze de traagste start van alle deelneemsters. Die slechte start kon ze maar gedeeltelijk goedmaken. In aanmerking voor de zege kwam ze nooit. 

De Ivoriaanse Ta Lou schoot wel bijzonder snel uit de startblokken. Ze leek verrassend op weg naar de wereldtitel, maar kreeg in de laatste 30 meter af te rekenen met Bowie. 

De Amerikaanse deed met een ultieme duik op de finishlijn een gooi naar de wereldtitel. Met succes. Met 1 honderdste seconde voorsprong op Ta Lou is het goud ook bij de vrouwen voor Amerika.

Twee jaar geleden moest Bowie op het WK in Peking met brons vrede nemen. Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro veroverde ze vorig jaar zilver op de 100 meter en brons op de 200 meter.