• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Milanov: "Als ik rustig ben, kan ik er volledig voor gaan"

  Milanov leeft met vertrouwen toe naar zijn WK.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Discuswerper Philip Milanov is vrijdag de eerste Belg die in actie komt op het WK atletiek. "Mijn doel is de top 5", blikt hij vooruit. "Ik heb een goed seizoen gehad in de internationale competities."

  Sporza sprak met Philip Milanov in de aanloop naar het WK atletiek. De discuswerper komt vrijdag al in actie tijdens de kwalificaties. "Ik heb een goed seizoen gehad in de internationale competities", zegt hij. "Ik heb er veel zin in."

  "Het begin van het seizoen was niet supergoed qua afstanden, maar ik heb toch gewonnen in Shanghai. Naarmate het seizoen vorderde, kwam iedereen in vorm. Ik bleef een beetje steken op ruim 66 meter en heb 1 keer 67 meter gegooid. Op zich is dat zeker niet slecht."

  "Wat Diamond League-meetings betreft, is dit mijn beste seizoen. Ik ben stabieler dit seizoen. Ik denk dat dat in mijn voordeel speelt voor de kwalificaties en dat ik rustig kan zijn bij mijn eerste poging in de finale. Als ik rustig ben, kan ik er volledig voor gaan. In Rio voelde ik me niet zo goed als nu. Mijn ervaring is ook goed voor mijn stabiliteit."

  "Mijn doel is top 5"

  "Mijn doel is de top 5. Normaal gezien moet dat lukken als ik de kwalificaties haal en bij die eerste pogingen goed presteer."

  Komt dé worp van het seizoen er op het WK eindelijk uit? "Ik heb al een aantal keren geprobeerd, maar het lukt net niet. Ik hoop hier of in de rest van het seizoen die vorm te tonen."

  Aan het stadion in Londen heeft de 26-jarige Milanov alvast goede herinneringen. "Ik heb daar in 2015 de Diamond League-meeting gewonnen. Dit jaar werd ik er 3e. Ik ben tevreden over de ring en als het regent, kun je onder het afdak relaxen. Het is een heel mooi stadion."

  Geen stress bij Milanov: