• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Manager: "Bolt kreeg al aanbiedingen van een tiental voetbalclubs"

  Kan Usain Bolt na de atletiek ook het voetbal veroveren?

  Als Usain Bolt straks op het WK de atletiek vaarwel zegt, blijft de vraag over: wat nu? Bolt maakte er zelf geen geheim van dat hij een carrière als voetballer ambieert. De clubs staan volgens zijn manager dan ook in de rij om hem in te lijven. "Maar de Champions League zal hij nooit halen", tempert die de verwachtingen.

  Usain Bolt mag dan wel de grootste atleet aller tijden zijn, voetbal is altijd zijn grote passie geweest. Twee maanden geleden zei de Jamaicaan nog de ambitie te hebben "tot de top 50 van de wereld te willen behoren" op voetbalvlak. Zijn eigen talent vergeleek hij met dat van Wayne Rooney.

  Zijn manager Ricky Simms is iets nuchterder. "Hij zal me op mijn kop slaan als hij dit leest, maar de Champions League zal hij nooit halen."

  "Ik vraag me af of hij op dit moment in zijn carrière nog de moed kan opbrengen om op een regenachtige dag met de reserven van Manchester United of Bayern München te gaan trainen. Hij is een rijke kerel en heeft een prachtig leven."

  "De Bundesliga of Premier League zijn volgens mij te hoog gegrepen, maar als hij 6 of 9 maanden kan trainen, kan hij misschien wel op een lager niveau meedraaien. League One of League Two (Engelse derde of vierde klasse) of zo."

  "Hij zal binnenkort zeker meetrainen bij Dortmund"

  Dat neemt niet weg dat de aanbiedingen voor de commercieel aantrekkelijke Bolt binnenstromen. "Omdat hij altijd gezegd heeft dat hij wil voetballen, kregen we al aanbiedingen van een tiental clubs binnen om eens bij hen te testen."

  "Wat we zeker zullen doen, is een tijdje meetrainen bij Borussia Dortmund. De grote baas van Puma is een goeie vriend en hij zit daar in de Raad van Bestuur."

  VIDEO: Enkele filmpjes van Usain Bolt als voetballer