• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Jamaica schakelt titelverdediger Mexico uit in halve finale Gold Cup

  Verbijstering bij Mexico, dolle vreugde bij Jamaica.

  De finale van de Gold Cup, het landenkampioenschap van Noord- en Midden-Amerika, gaat tussen de Verenigde Staten en Jamaica. De Jamaicanen velden favoriet Mexico met een late treffer, terwijl gastland VS Costa Rica uitschakelde.

  Mexico is met 7 titels in 13 edities de grote slokop op de Gold Cup. Twee jaar geleden ging Jamaica in de finale nog met 3-1 voor de bijl. Maar nu namen de Jamaicanen weerwraak.

  Mexico, dat veel van zijn sterren (die eerder al deelnamen aan de Confederations Cup) thuisliet, was de dominante ploeg. Sterker nog, Jamaica was nauwelijks aan het vijandige doel geraakt. Tot de 88e minuut.

  Kemar Lawrence zette zich achter de bal voor een vrijschop en die krulde hij fraai in de bovenhoek.

  In de finale, woensdagavond, zijn de Verenigde Staten in Santa Clara de tegenstander. Ook de VS wachtte tot laat in de match om Costa Rica af te schudden. Altidore en Dempsey tekenden voor de goals.

  Een enthousiaste worstelfan verstoorde even de wedstrijd

  VIDEO: Hoogtepunten van de halve finales

  De Reggae Boys doen hun reputatie alle eer aan na de match