• home
 • video
 • pas verschenen

  Nastase tot eind 2020 geschorst na scheldpartij

  Nastase zal niet snel weer te zien zijn op een tennistoernooi.

  De Internationale Tennisfederatie schorst Ilie Nastase tot 31 december 2020. De Roemeen ging eind april zwaar over de schreef tijdens een Fed Cup-duel met Groot-Brittannië. Eerder had hij ook al Serena Williams beledigd.

  Eind april sloegen de stoppen van Fed Cup-kapitein Nastase helemaal door. Tijdens het barrageduel tegen Groot-Brittannië beledigde hij de umpire, de Britse kapitein en speelster Johanna Konta. Die barstte zelfs in tranen uit.

  Op de persconferentie voor het bewuste Fed Cup-duel ging hij overigens ook al over de schreef. Over de zwangerschap van Serena Williams zei hij toen: "Laten we maar zien welke kleur de baby heeft. Chocolade met melk?". Een uitspraak waar Williams alleszins niet om kon lachen.

  De scheldende Nastase werd het stadion uitgezet en was nadien ook niet meer welkom op Wimbledon en Roland Garros. Hij excuseerde zich wel voor zijn gedrag, maar werd door de ITF al voorlopig geschorst. Nu kent hij zijn definitieve straf: een schorsing tot 31 december 2020.

  Hij wordt tevens gebannen van alle ITF-competities tot 31 december 2018 en moet een boete van 10.000 dollar betalen. Nastase heeft nog 21 dagen de tijd om in beroep te gaan.