• home
 • video
 • pas verschenen

  Serneels: "Hier had ik vijf jaar geleden niet van durven te dromen"

  "Vanavond moeten we genieten."

  0 / 0

  "Vanavond moeten we genieten."

  De Red Flames schreven vandaag een hoofdstuk in het boek met Belgische voetbalgeschiedenis. Bondscoach Ives Serneels straalde na de 2-0-zege tegen Noorwegen, de allereerste winst op een EK. "Dit was bijna de perfecte wedstrijd. Vanavond moet iedereen genieten, vanaf morgen denken we aan Nederland."

  De bondscoach had zijn speelsters vooraf ingepeperd dat ze niet bang mochten zijn om te voetballen. "Dat heb ik tijdens de rust nog eens herhaald. Ik denk dat iedereen het erover eens is dat dit een verdiende zege is."

  "Ik ben heel trots op wat de vrouwen hier gepresteerd hebben. De groep is na die eerste wedstrijd opnieuw gegroeid. Na die eerste goal was ik even niet meer op de wereld, maar het was belangrijk om dadelijk weer rustig te worden."

  "De speelsters hebben het hoofd erbij gehouden en hebben de match goed uitgespeeld. Vroeger hadden we misschien snel een tegendoelpunt geslikt."

  En toen viel het verlossende tweede doelpunt. "Dat was fantastisch. Supporters, spelers, staf, journalisten, ... iedereen was ontzettend blij. We waren een grote Belgische familie. Dit was bijna de perfecte wedstrijd. Daar moeten we vanavond allemaal van genieten."

  "Vijf jaar geleden had ik hier niet van durven dromen. Al dat harde werk heeft geleid naar dit moment. Iedereen die het vrouwenvoetbal een warm hart toedraagt, mag dit nooit meer vergeten. En de match tegen Nederland? Daar denk ik morgen pas aan."

  Philtjens: "Iedereen verdient trofee van Flame van de Match"

  • Davina Philtjens: "Ik kan het moeilijk beschrijven. Dit is zo mooi. We hebben als team heel hard gevochten en dit is echt verdiend. Ook met al die supporters. Dat gevoel kenden we nog niet. Zij hebben ons echt naar de zege gestuwd. Ik ben Flame van de match, maar eigenlijk verdient het hele team die titel."
  • Janice Cayman: "Dit kwam heel dicht bij de perfecte match. We voetbalden bijna op een wolk. Al die supporters gaven ons ook een enorme boost. Dan weet je waarom je zo hard werkt. Als ik even tijd had om na te denken, besefte ik: "Wauw, zij komen allemaal voor ons". Vandaag zullen we genieten en tegen Nederland gaan we er opnieuw vol voor."
  • Justine Odeurs: "Dit is onbeschrijfelijk. We zijn met zoveel grinta en kracht aan die wedstrijd begonnen. Het was als doelvrouw ongelooflijk om te zien hoe iedereen voor iedereen werkte. Het was een felle wedstrijd. Ik ben half gebroken, maar dat is niet erg. Laat de Nederlanders nu maar komen."