• home
 • video
 • pas verschenen

  Zagré wint 100m horden, teleurstelling voor Van der Plaetsen in Luik

  Ook meerkampster Thiam nam deel aan het hordelopen.

  Op de internationale atletiekmeeting in Luik zorgde Anne Zagré voor een Belgische overwinning op de 100 meter horden. Thomas Van der Plaetsen blesseerde zich tijdens de opwarming en raakte met zijn polsstok niet over de openingshoogte. Jonathan was de snelste Borlée op de onconventionele 300 meter.

  Winst voor Zagré, sterke chrono voor Nafi Thiam

  Er stonden drie landgenotes op de deelnemerslijst van de 100 meter horden in Luik. Anne Zagré liep naar de overwinning in precies 13 seconden. "Mijn tijden gaan opnieuw de goede richting uit. De echte versnelling was er vandaag nog niet, dus hoop ik in Heusden nog sneller te gaan."

  Eline Berings werd vierde in 13"42. Ze bleef dus ruim boven de WK-limiet van 12"98. Ook meerkampster Nafi Thiam nam in Luik deel aan het hordelopen. Ze liep een sterke wedstrijd en zette de tweede chrono neer uit haar carrière: 13"55.

  "Ik heb niet de gewoonte om tegen hordespecialisten te lopen, maar ik wilde gewoon mijn ritme aanhouden", zei ze na haar race. "Ik voel me niet slecht, maar ook niet speciaal goed. Het is nog maar twee weken tot het WK in Londen, maar ik denk er nog niet aan. Ik voel geen spanning."

  Jonathan Borlée is snelste Belg op 300 meter

  De broers Kevin en Jonathan Borlée verzekerden zich afgelopen weekend eindelijk van hun WK-ticket op de 400 meter en namen in Luik deel aan de ongebruikelijke 300 meter. Jonathan Borlée finishte als tweede. Hij klokte af op 32"20 en bleef zo een eind boven zijn eigen Belgische record (31"78).

  Ondanks zijn tweede plaats, was het gevoel bij Jonathan niet zo goed. "Het was 40 graden op stage in Frankrijk en ik raakte wat gedehydrateerd. Ik denk dat ik daarom last kreeg van mijn hamstrings. Het voelde niet zo makkelijk vandaag."

  Kevin Borlée was derde en bracht zijn persoonlijk record van 32"76 naar 32"22. In 32"51 kwam Dylan Borlée als vierde over de meet. Julien Watrin werd met een tijd van 32"72 zesde.

  Van der Plaetsen snel out na ongeluk tijdens opwarming

  Het polsstokspringen werd geen succes voor de Belgische deelnemers. Kersvers Europees beloftekampioen Ben Broeders en tienkamper Thomas Van der Plaetsen raakte niet over hun aanvangshoogte van 5m20.

  Van der Plaetsen brak bij het inspringen op spectaculaire wijze zijn polsstok. "Ik kreeg daarbij de stok in de rug. Hij raakte mijn nieren en ik had nadien geen energie meer. Ik dacht dat de adrenaline van de wedstrijd zou helpen, maar dat bleek niet het geval", zei een teleurgestelde Van der Plaetsen.

  "Ik zit momenteel niet op mijn topniveau, dat is duidelijk. Het is nog afwachten hoe sommige nummers in de plooi zullen vallen eens ik uitgerust ben. Mijn tweede dag kan in Londen volgens mij beter dan ooit zijn, dus ik denk wel dat ik zeker 8.000 punten waard ben."