• home
 • video
 • pas verschenen

  Mooi van Celtics: Pierce mag met pensioen bij club van zijn hart

  Paul Pierce is een Celtic voor het leven.

  Paul Pierce kondigde een tijd geleden zijn afscheid aan van de NBA, maar mag dankzij een mooi gebaar van Boston afzwaaien als speler van de Celtics. "Ik had me geen ander afscheid kunnen voorstellen", zegt een gelukkige Pierce.

  Liefde tussen Celtics en Pierce

  Paul Pierce speelde in zijn carrière 15 seizoenen voor de Boston Celtics. Hij was een sleutelspeler in het team dat in 2008 de NBA-titel pakte. In 2013 kwam er een einde aan zijn periode in Boston, maar de liefde tussen Pierce en de Celtics ging nooit over.

  Toen Pierce enkele maanden geleden met de LA Clippers op bezoek was in Boston ging het publiek volledig uit zijn dak toen de forward in de slotseconden een driepunter binnenknalde, zijn laatste shot op het parket van de Celtics.

  "Celtic voor het leven"

  De 39-jarige Pierce kondigde een tijd geleden al zijn afscheid van de NBA aan, maar nu mag hij ook met pensioen als speler van de Boston Celtics. Pierce, die laatst aan de slag was bij de LA Clippers, tekende gisteren een symbolisch contract in Boston, zodat hij kan afzwaaien als Celtics-speler.

  "Het is een geweldige eer dat ik deze kans krijg. De stad Boston en de Celtics hebben mij geadopteerd en ik ben een van hen geworden. Ik had me geen andere manier kunnen voorstellen om mijn carrière af te sluiten. Ik ben een Celtic voor het leven", zegt Pierce, wiens truitje weldra naar de nok van de zaal gehesen zal worden.