• home
 • video
 • pas verschenen

  Maesen: "EK kajak was een succes in een sterk veld"

  Bob Maesen is de topsportdirecteur kajak.

  Op het EK U23 pakten kajakkers Artuur en Hermien Peters goud en zilver, op het EK senioren vielen ze net naast de medailles. Technisch directeur Bob Maesen maakt een positieve balans op vanuit Plovdiv, in Bulgarije: "Met twee top 7-plaatsen kan het EK als een succes beschouwd worden voor de Belgische delegatie."

  Artuur Peters finishte als zevende op de K1 1.000 meter, Lize Broekx en Hermien Peters werden vijfde in de K2 500 meter, allebei in een sterk deelnemersveld.

  "Artuur strandde op een erg miniem verschil van de vijfde plaats en maakte het verschil met de absolute top kleiner", zegt Maesen. "Op het WK worden amper nog andere concurrenten uit andere werelddelen verwacht."

  "Lize en Hermien deden het in hun K2 schitterend. Het veld is veel sterker, omdat een aantal vrouwen na Rio hun K1 ruilden voor de K2. Bovendien was het EK in een olympisch jaar geen doel op zich. Hier was de focus er wel."

  "Delombaerde kon ook zevende worden"

  De vierde Belg in Bulgarije was Jonathan Delombaerde. "Hij finishte 14e in de K1 200 meter. "Dat is helemaal niet ontgoochelend, want de verschillen waren heel miniem. Hij kon even goed zevende eindigen. We zijn dus tevreden over het viertal en gaan ons deze week over de WK-selectie buigen.

  Het WK kano/kajak vindt van 23 tot 27 augustus in Tsjechië in Racice plaats.