Artuur Peters eindigt 7e in EK-finale K1 1.000m met wereldtop

za 15 juli 2017 11:09
Artuur Peters (archief) doet als 20-jarige al mee met de grote jongens.
Artuur Peters heeft een zevende plaats weggekaapt op de eerste finaledag van het EK kajak in Plovdiv, in Bulgarije. Het goud was voor de Portugees Fernando Pimenta. Peeters hield de olympische kampioen Marcus Walz achter zich.

Peeters ging vrank en vrij van start en lag na 250 meter tweede achter de ongenaakbare Pimenta, die van start tot finish op kop lag en overtuigend won.

Halfweg zette de Deen Rene Poulsen, de vice-Europese kampioen, orde op zaken en stoomde door naar plaats twee en zilver. Na 750 meter had Peters als vierde nog uitzicht op het podium, maar in de slotmeters betaalde hij de tol van zijn wellicht iets te snelle start.

Het brons was voor de Hongaar Balint Kopasz, die net als vorig jaar brons won. De Wit-Rus Alech Joerenija, de winnaar van de Wereldbeker in Belgrado, werd vierde. Op het eind gingen nog twee kajakkers de 20-jarige Belg met enkele honderdsten voorbij.

Peters hield wel de Brit Jonathan Boyton, vijfde van het EK 2016, en olympisch kampioen Walz achter zich. Peeters doet zondag nog mee in de K1 5.000m.