• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cyprus gaat ondanks zege op zoek naar nieuwe coach

  Na achttien maanden is het verhaal van Christoforou uit bij Cyprus.

  Cyprus, tegenstander van de Rode Duivels op weg naar het WK, zit zonder bondscoach. De Cypriotische Voetbalbond en coach Christakis Christoforou beslisten na achttien maanden om hun samenwerking stop te zetten.

  Cyprus klopte vrijdag nog Gibraltar in groep H, de WK-poule waar ook de Rode Duivels in spelen. Het staat nu vierde met 7 punten en het WK in Rusland halen, lijkt dus een onmogelijke opdracht te worden.

  Toch gaat het land op zoek naar een coach die die uitdaging wil aangaan. De Cypriotische Voetbalbond en bondscoach Christakis Christoforou hebben immers "in onderling akkoord" beslist om de samenwerking stop te zetten. De 53-jarige Christoforou was achttien maanden in dienst bij de Cypriotische nationale ploeg.

  Op 10 oktober speelt Cyprus zijn laatste wedstrijd in de WK-kwalificaties tegen België. In de heenmatch wonnen de Rode Duivels met 0-3.