• home
 • video
 • pas verschenen

  Mühlberger wint 101e editie van Rund um Köln, De Buyst eindigt vierde

  Mühlberger boekte zijn eerste profzege in Keulen.

  Gregor Mühlberger (Bora-Hansgrohe) heeft de 101e editie van Rund um Köln gewonnen. De Oostenrijker maakte deel uit van een vroege vlucht die voorop bleef en haalde het in Keulen voor de Deen Mads Würtz Schmidt (Katoesja) en de Zwitser Fabian Lienhard (Team Vorarlberg). Jasper De Buyst was de beste Belg met een vierde stek.

  Met Dimitri Peyskens (WB Veranclassic Aqua Protect) zevende, Thomas Sprengers negende, (Sport Vlaanderen-Baloise) en Victor Campenaerts, tiende (LottoNL-Jumbo) eindigden nog drie andere Belgen in de top tien.

  De vroege vlucht kwam op naam van elf renners: Gregor Mühlberger, Mads Würtz Schmidt, Fabian Lienhard, Evgeyn Shalunov, Twan Castelijns, Gian Friesecke en de Belgen Jasper De Buyst, Dimitri Peyskens, Thomas Sprengers, Victor Campenaerts en Eliot Lietaer.

  Toen op 20 km van de finish de marge nog steeds 3'30" bedroeg, werd duidelijk dat de koplopers gewonnen spel hadden. De ene na andere aanval werd opgezet, uiteindelijk was het Mühlberger die met een late sprong de zege naar zich toetrok. De 23-jarige Mühlberger volgt op de erelijst Dylan Groenewegen op.

  De top tien: