• home
 • video
 • pas verschenen

  Bolt na laatste 100 meter in Jamaica: "Nog nooit zo nerveus geweest"

  Usain Bolt stopt na het WK atletiek in Londen (4-13 augustus).

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Usain Bolt (30) heeft afscheid genomen van zijn Jamaicaanse supporters. Op de meeting van Kingston liet Bolt voor eigen volk nog een laatste keer zijn snelle benen bewonderen. Bolt won de 100 meter in 10"03, maar had het over "een van zijn slechtste races".

  Het WK atletiek van komende zomer in Londen is de laatste afspraak in de agenda van Usain Bolt, die afgelopen nacht op de meeting van Kingston nog een laatste keer kon schitteren voor eigen volk.

  Bolt won de 100 meter in 10"03. "Ik ben nooit nerveuzer geweest bij de start van een 100 meter", reageerde een geëmotioneerde Bolt.

  "Ik denk dat dit een van de slechtste races uit mijn carrière was. De uitvoering was slecht, mijn start was zoals altijd slap."

  "Maar ik verwachtte er zelf niet te veel van. Ik wou gewoon geen blessure oplopen en wou mijn supporters bedanken voor hun jarenlange steun."

  Geen 200 meter op het WK

  Achtvoudig olympisch kampioen Bolt blikte voor de meer dan 30.000 toeschouwers nog eens kort vooruit op het WK atletiek in Londen.

  "Ik zal er alleen de 100 meter lopen", bevestigde Bolt. "Ik weet dat veel mensen me ook de 200 meter willen zien lopen, maar het wordt alleen de 100 meter."