• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mertens: "Vorig jaar 162e, nu meteen op hoofdtabel. Ongelofelijk"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Het gaat snel voor Elise Mertens. Vorig jaar sneuvelde ze nog in de laatste kwalificatieronde op Roland Garros, nu mag ze meteen in de eerste ronde aantreden. "Dit is de kers op de taart."

  Mertens: "Pauze was nodig om de batterijen op te laden"

  Elise Mertens laste na een uitstekend seizoensbegin (WTA-titel in Hobart en finale in Istanbul) een welverdiende pauze in, maar nu is ze klaar om strijd te leveren op het Parijse gravel.

  "De pauze was even nodig om alles sterker te maken en fysiek en mentaal de batterijen op te laden", zegt Mertens. "En ik voel dat ik klaar ben om te spelen."

  "Het is heel leuk om de kwalificaties over te slaan en een eerste keer op de hoofdtabel te staan. Vorig jaar verloor ik nog in de laatste kwalificatieronde en stond ik 162e op de wereldranglijst. Wat een verschil. Ik had je vorig jaar niet geloofd als je dat toen had voorspeld."

  "Maar het is een bewijs dat ik goed bezig ben. Het is mooi meegenomen om alle WTA-toernooien te kunnen spelen op de hoofdtabel en Roland Garros is nu de kers op de taart."

  Mertens: "Klaar voor een grote match? Hoe groter, hoe beter"

  In de eerste ronde in Parijs botst Mertens op de Australische Daria Gavrilova, die haar op het WTA-toernooi van Rabat nog een bolwassing gaf (6-2, 6-1). "Maar ik ben vooral met mezelf bezig. Ik zit in mijn cocon en let niet op de hoge verwachtingen. Ik heb niets te verliezen en ga proberen heel agressief te spelen."

  "Ik wil mijn eigen spel spelen en ga natuurlijk voor de winst, maar ik focus me niet op een bepaalde ronde. Als ik mijn niveau haal, zit het goed voor de komende weken."

  "Ik heb de goede middelmaat gevonden tussen aanvallen en verdedigen. Ik kan nog altijd aanvallen als het moet, maar ik probeer toch naar voor te komen als ik de kans zie. Of ik klaar ben voor een grote match? Hoe groter, hoe beter."