• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Avermaet maakt volgende week zijn comeback in Luxemburg

  Het volgende grote doel van Van Avermaet is de Ronde van Frankrijk.

  Greg Van Avermaet gaat volgende week in de Ronde van Luxemburg opnieuw in op de fiets zitten. De winnaar van Parijs-Roubaix heeft een rustperiode van een maand achter de rug en bereidt zich nu voor op de Ronde van Frankrijk. "Ik bekijk het dag per dag."

  "Het plan was om in mei een rustige trainingsperiode in te lassen na een klassiek voorseizoen dat zo druk was", zegt Van Avermaet.

  "Ik begin nu stilaan op te bouwen richting de Ronde van Frankrijk. Wanneer je een tijdje niet hebt gekoerst, is het lastig om je vormpeil in te schatten. Deze vijf ritten bieden mij de kans om terug in het wedstrijdritme te komen. Ik bekijk het dag per dag", besluit hij.

  Van Avermaet reed dit jaar zijn beste voorjaar ooit. Hij won de Omloop het Nieuwsblad, E3 Harelbekek, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix en werd tweede in de Ronde van Vlaanderen. Na Luik-Bastenaken-Luik lastte hij een rustpauze in.