• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Recordman Kipchoge last rustpauze in en schrapt het WK

  Kipchoge probeerde begin mei een marathon in minder dan 2 uur af te leggen.

  Kenia zal op het WK atletiek in Londen (4-13 augustus) geen beroep kunnen doen op Eliud Kipchoge. De 32-jarige Keniaan, vorige zomer in Rio goed voor goud op de marathon, kiest voor een rustperiode.

  Eliud Kipchoge (32) deed begin deze maand een gooi naar eeuwige roem op het Formule 1-circuit van Monza, waar de Keniaan als allereerste atleet een marathon in minder dan 2 uur probeerde af te werken.

  Kipchoge finishte uiteindelijk na 2u00'25", goed voor de snelste chrono in de geschiedenis, al kwam de poging niet in aanmerking voor het officiële wereldrecord.

  De intensieve voorbereiding op de recordpoging heeft zijn tol geëist bij Kipchoge, die een rustperiode verkiest en niet zal deelnemen aan het WK. Ook zijn landgenoten Wilson Kipsang, Mary Keitany en Florence Kiplagat zakken niet af naar Londen.