• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Lierde: "Ik zit op het juiste spoor voor Hawaï"

  Frederik Van Lierde: "Alles komt in orde met een hoogtestage."

  Frederik Van Lierde viel zondag naast het podium in Barcelona, maar de triatleet maakt zich geen zorgen. "Ik ben tevreden met waar ik nu sta. Dit doet enkel het beste verhopen voor het tweede deel van het jaar", zegt de ex-winnaar van de Ironman in Hawaï.

  Op de halve Ironman van Barcelona maakte Van Lierde nooit echt aanspraak op een plaats op het podium. "Toch ben ik tevreden, want Aix-en-Provence en Barcelona vallen tussen mijn hoofddoelen", zegt Van Lierde. "Dit zijn wedstrijden om een keer diep te gaan."

  "Verontrustend dat ik niet win? Niet echt, mijn piek is gepland voor oktober en de Ironman in Hawaï. Ik ben tevreden met waar ik nu sta. Dit doet enkel het beste verhopen voor het tweede deel van het jaar. Ik weet voor mezelf dat ik op het juiste spoor zit."

  Wat moet er dan nog verbeteren? "Ik zit nu aan 80-85%. Mijn zwemmen moet nog iets beter en mijn fietsen moet nog iets krachtiger worden. Het lopen zit voorlopig wel goed, maar ik weet nog niet waar ik sta op een volledige marathon. Ik ben ervan overtuigd dat alles in orde komt met een hoogtestage."

  "Winnen is altijd belangrijk"

  Van Lierde is het gewoon om te winnen. "Ik snak absoluut naar de eerste overwinning van het jaar. Winnen is altijd belangrijk voor een atleet. In Zuid-Afrika is het mislukt door die overval en daar moet ik mee leren leven. Mijn volgende doel is Nice, dat wordt belangrijk", zegt hij.