• home
 • video
 • pas verschenen

  Zenit speelt dan toch nog eens in het Petrovski-stadion

  Lombaerts en zijn maats keren nog een keer terug naar het oude stadion.

  Zenit Sint-Petersburg zal zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen dan toch niet in zijn nieuwe thuishaven afwerken. Zenit keert nog één keer terug naar het oude nest, om het gras in het nieuwe Krestovsky-stadion te sparen voor de Confederations Cup.

  Op 8 april nam Zenit met een 1-1-gelijkspel tegen Anzji afscheid van het Petrovski-stadion. Maar op de 29e en voorlaatste speeldag volgt er dan toch nog een eenmalige terugkeer.

  "Voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen keert Zenit terug naar het Petrovski-stadion", kondigde de club aan. "Zenit en de FIFA beslisten dat het veld (van het Krestovsky-stadion) extra rust nodig heeft voor de Confederations Cup aanstaande zomer."

  De nieuwe voetbaltempel kreeg wel een eerste positieve evaluatie. "FIFA-officials, leden van het organisatiecomité van het WK 2018, Zenit en het stadsbestuur van Sint-Petersburg hebben de resultaten van de testmatchen in het Krestovsky-stadion geëvalueerd. We komen tot de conclusie dat het stadion voldoet aan de voorwaarden om de Confederations Cup 2017 te ontvangen."