• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-international Robert Kovac overmeestert dief

  Robert Kovac (l) is tegenwoordig assistent van zijn broer Niko (r) bij Frankfurt.

  Voormalig topvoetballer Robert Kovac heeft tijdens een avondje uit een heldendaad verricht. Hij achtervolgde en overmeesterde een dief die een oude man had overvallen. "Je kon merken dat hij nog altijd heel goed getraind is", merkte de woordvoerder van de politie van Frankfurt vol bewondering op.

  Robert Kovac was in de jaren 90 en 2000 een van de beste verdedigers van Europa. De Kroaat verdiende onder meer de kost bij Leverkusen, Bayern, Juventus en Dortmund. Tegenwoordig is hij de assistent van zijn broer Niko bij Frankfurt.

  Maandagavond zat Kovac in de binnenstad van Frankfurt te tafelen toen hij getuige was van een overval op een oude man. Die werd bij het verlaten van de bank beroofd.

  Kovac aarzelde geen moment en ging achter de dader aan. Na een korte achtervolging kon hij de 28-jarige dief overmeesteren en overleveren aan de politie. "Je kon merken dat hij nog altijd heel goed getraind is", verklaarde de politie, die de dief meteen in de gevangenis gooide.