• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Iraanse strandvoetballers scoren fraaie goals, Brazilië wint WK

  Mohammad Mokhtari (Iran) toont zijn kunstjes op het strand.

  De voorbije weken was het paradijselijke strand van de Bahama's het strijdtoneel van het WK beach soccer. Gisteren werden de medailles uitgedeeld: Brazilië won de finale met 0-6 van Tahiti, Iran klopte Italië om het brons met 5-3. Bekijk hieronder de hoogtepunten van de grote en kleine finale.

  Finale: Tahiti-Brazilië 0-6

  Brazilië is het topland in het strandvoetbal, waar in 1995 het WK een eerste keer werd gehouden. Tot 2007 was Brazilië, dat een 14e keer het WK won, trouwens steeds de organisator, daarna werden andere landen aangedaan. Vanaf 2009 is het toernooi om de twee jaar. Het was van toen geleden dat Brazilië nog eens won.

  Klik op deze link en dan op het filmpje van FIFA TV.

  Om derde plaats: Italië-Iran 3-5

  Vooral de 0-3 van Mokhtari was er eentje om duimen en vingers van af te likken: een geweldige omhaal na een uitworp van de doelman (na 40 seconden in het filmpje). Iran zette met de derde plaats het beste resultaat neer voor een Aziatisch land.

  Klik op deze link en dan op het filmpje van FIFA TV.