• home
 • video
 • pas verschenen

  Wietse Bosmans trekt naar team van Marc Herremans

  Bosmans en Herremans slaan de handen in elkaar.

  Wietse Bosmans verlaat Beobank-Corendon en zal vanaf 1 mei uitkomen voor ERA-Circus, het team van kopman Laurens Sweeck en sportief manager Marc Herremans. "Het zal goed doen om lucht op te snuiven in een nieuwe omgeving", zegt de 25-jarige veldrijder.

  Door de ziekte van Lyme verloor Bosmans bijna twee seizoenen. Vorig seizoen kwam de voormalige Belgische beloftekampioen weer bovendrijven met onder meer overwinningen in Bensheim, Leudelange en de Kasteelcross in Zonnebeke.

  Bij ERA-Circus hoopt Bosmans verder te werken aan zijn wederopstanding. Daar waren ze op zoek naar versterking rond kopman Sweeck na het afscheid van Julien Taramarcaz. "Met Bosmans heeft het team de geschikte renner gevonden", klinkt het.

  Ook Bosmans zelf ziet de nieuwe samenwerking helemaal zitten. De renner is momenteel al met z'n nieuwe team op stage in Mallorca. "Mijn overstap naar ERA-Circus is een weloverwogen beslissing die in onderling overleg met alle partijen werd genomen."

  "Met Marc Herremans werk ik nu nauw samen met iemand met wie ik al een goeie band had. Ik heb zes mooie jaren gehad bij Beobank, maar anderzijds zal het goed doen om lucht op te snuiven in een nieuwe omgeving."

  In de voorbereiding op het veldritseizoen zal Bosmans zowel een weg- als een mountainbikekalender afwerken. "Dat is de bedoeling. Ik ben geen ervaren rot in het mountainbiken, maar ik wil wel kijken hoe ver ik geraak in een paar wereldbekerwedstrijden. Mijn eerste mountainbikewedstrijd van het seizoen is de Belgian Mountainbike Challenge in La Roche-en-Ardenne."