• home
 • video
 • pas verschenen

  Clijsters: "Vind niet dat Sjarapova nog meer gestraft moet worden"

  Kim Clijsters spreekt met ervaring van toernooidirecteur en speelster.

  De rentree van Maria Sjarapova beroert de tenniswereld. Niet iedereen vindt dat de Russin, die 15 maanden aan de kant stond voor een dopingschorsing, wildcards mag krijgen. WTA-baas Steve Simon en Kim Clijsters steunen de beslissing dat de organisatie van Stuttgart, Madrid en Rome Sjarapova uitnodigt.

  Clijsters: "Ze heeft haar tijd en straf uitgezeten"

  Vandaag maakt Sjarapova haar terugkeer in Stuttgart dankzij een wildcard. Haar tegenspeelster Roberta Vinci, maar nog andere collega-tennissters, vinden dat de rode loper niet mag worden uitgerold. Ze willen dat de vijfvoudige grandslamwinnares op eigen kracht haar weg weer naar boven vecht. Door haar schorsing is ze immers haar ranking kwijt.

  Clijsters gaf een korte reactie aan BBC Sport: "Ik was ontgoocheld en verrast toen het nieuws over Sjarapova bekend raakte. Maar ze heeft haar tijd en straf uitgezeten. Met mijn ervaring van beide kanten, als toernooidirecteur en speelster, vind ik niet dat ze nog meer gestraft moet worden."

  WTA-baas Steve Simon: "Kijk naar andere liga's en competities"

  Ook de uitvoerend directeur van de WTA, Steve Simon, is die mening toegedaan. Voor hem was de schorsing al uitgebreid genoeg. "Kijk maar eens naar hoe andere liga's en competities spelers die terugkeren behandelen", zegt Simon aan BBC Sport.

  "Ze komen meteen terug in het team en spelen weer. Sjarapova begint weer van nul. Dit heeft een impact op haar plaatsing in grote toernooien. Ze zal dus nog een tijdje een prijs betalen."

  "Andere liga's geven schorsingen van een half seizoen of een heel seizoen. Sjarapova kreeg anderhalf jaar", voegde Simon er nog aan toe. Hij noemde evenwel geen andere sporten of namen.