• home
 • video
 • pas verschenen

  Lionel Messi breekt records in stijl: een bloemlezing

  Messi vierde zijn 500e goal voor Barcelona op een speciale manier.

  Lionel Messi heeft zondagavond zijn 500e goal gescoord voor Barcelona. Het verbaast niemand nog wanneer hij opnieuw een record breekt of mijlpaal bereikt. Maar de manier waarop hij dat doet, is ongelooflijk. Als de kleine Argentijn een record verbetert, doet hij dat altijd met twee of meer goals tegelijk. Een overzicht.

  20 maart 2012: topschutter aller tijden Barcelona

  Messi's 234e goal voor Barcelona maakte deel uit van een hattrick tegen Granada. Daarmee werd hij op amper 24-jarige leeftijd topscorer aller tijden bij Barcelona. Het vorige record, 232 doelpunten, stond op naam van Cesar Rodriguez en hield 57 jaar lang stand.

  3 april 2012: meeste doelpunten in één Champions League-seizoen

  In de kwartfinale van de Champions League zette Messi opnieuw een mijlpaal neer. Hij scoorde twee keer tegen Milan en zette zo zijn teller op 14 doelpunten in de Champions League. Twee jaar later verbrak Cristiano Ronaldo wel dat record door in het seizoen 2013-2014 17 keer te scoren.

  9 december 2012: meeste doelpunten in één kalenderjaar

  Tegen Real Betis maakte Messi zijn 85e en 86e goal van het kalenderjaar. Daarmee deed hij beter dan Gerd Müller. De Duitser scoorde in 1972 85 keer. Messi dikte zijn doelpuntenaantal in 2012 uiteindelijk nog aan tot 91(!).

  22 november 2014: topschutter Primera Division

  Messi brak tegen Sevilla nog maar eens een record in stijl. Hij legde er drie in het mandje en scoorde daarmee zijn 253e goal in de Primera Division. Hij ging zo voorbij Telmo Zarra, die in de jaren 40 en 50 251 keer scoorde voor Athletic Bilbao. Ondertussen zit Messi al aan 343 doelpunten in de Spaanse competitie.

  25 november 2014: meeste goals in Champions League

  Drie dagen na zijn record in La Liga sloeg Messi weer toe in de Champions League. Messi zette zijn teller met een hattrick tegen APOEL Nicosia op 74 goals in de Champions League en ging zo voorbij Raul. De ex-spits van Real Madrid en Schalke scoorde 71 keer in de Champions League. Sindsdien hebben zowel Ronaldo als Messi het record meerdere keren gebroken. Momenteel zit Ronaldo aan 101 goals in de Champions League, Messi heeft er 94.

  23 april 2017: 500e voor Barcelona en topschutter Clasico

  Lionel Messi vestigde gisteren in de Clasico twee records. Dankzij zijn twee goals haalde hij 500 doelpunten voor Barcelona en werd hij met 16 doelpunten alleen topschutter in de Clasico in Spaanse competitiewedstrijden. Het vorige record van 15 goals stond op de naam van Real-legende Alfredo Di Stefano.