• home
 • video
 • pas verschenen

  Oxford is Cambridge de baas in 163e Boat Race

  De zege werd uitbundig gevierd.

  Terwijl wij vandaag storm liepen voor de Ronde van Vlaanderen was Engeland in de ban van de Boat Race. Oxford ontfutselde Cambridge de titel, maar in de totaalstand van deze oeroude roeiwedstrijd tussen de 2 universiteitssteden leidt Cambridge wel nog met 82-80.

  De wedstrijd ging met vertraging van start, want een toeschouwer had een bom uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt bij Putney Bridge.

  De wedstrijd zelf zorgde ook voor het nodige vuurwerk. Oxford had William War weggekaapt bij Cambridge en kon ook nog rekenen op de broers Cook.

  Dat bleek te volstaan om Cambridge met iets meer dan een bootlengte te verslaan. Na 16'59" zaten de 6,8 kilometer op de Thames erop.

  Oxford nadert zo in de totaalstand tot op 2 punten van Cambridge: 82-80. In 1877 eindigde de Boat Race op een gelijkspel.

  Bij de vrouwen wint Cambridge wel

  Bij de vrouwen waren de rollen omgekeerd. Cambridge kon een reeks van vier zeges op een rij van Oxford doorbreken. De voorsprong van Cambridge was ontstellend groot: 11 lengten. 18'34" was bovendien een record. In de totaalstand leidt Cambridge met 42-30.