• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Meir over supportersprotest: "Dit is geen actie tegen Lierse, maar tegen één persoon"

  Eric Van Meir werd in maart ontslagen bij Lierse.

  Eric Van Meir gaat, net zoals een groot deel van de harde kern van Lierse, zondag niet kijken naar Lierse-Standard in het stadion. Zo protesteren ze tegen het beleid van voorzitter Samy. "Als die ene persoon weg is, sluit ik een terugkeer naar Lierse niet uit", zei Van Meir aan Sporza.

  "Steunbetuigingen zijn teken dat ontslag onterecht was"

  Eric Van Meir is er nog niet klaar voor om terug te keren naar zijn geliefde club. "Het is niet het goede moment om in het stadion te kijken naar de match", zei Van Meir. "Ik ben nog maar net ontslagen en heb nooit afscheid kunnen nemen van mijn spelers."

  "Ik zal in het centrum van Lier naar de match kijken. Met al die steunbetuigingen is dat het minste wat ik kan doen. Eerst ga ik naar de Ronde van Vlaanderen kijken en dan beslis ik in welk café ik de match zal volgen."

  "Die steunbetuigingen zijn een teken dat mijn ontslag onterecht was. Ik had ze liever niet gekregen, want dan zou ik nog trainer van Lierse zijn", aldus Van Meir. 

  "Ik ga enkel in het centrum kijken omdat ik tegen één persoon ben"

  Van Meir neemt het voorzitter Maged Samy erg kwalijk dat hij ontslagen werd. "Ik heb natuurlijk niets tegen de spelers, enkel tegen een persoon. Het feit dat ik in de laatste 15 jaar de langst zittende trainer was, zegt genoeg. Ik zat er maar 18 maanden", ging de ex-Standard-speler verder. 

  "Ik hoop dat de afwezigheid van de harde kern niet te veel invloed zal hebben op het spel. Het zal alleszins merkbaar zijn."

  "Ik ga zeker nog kijken naar Lierse, het is mijn club. De uitdaging is nu om een andere job te zoeken die me ligt, al is er niet te veel plaats in eerste of tweede klasse. Ik hoop dat ik ooit met een andere club op Lierse kan komen spelen. Dat zou leuk zijn", zei Van Meir nog. 

  "Als die ene persoon weg gaat, kan alles weer"

  Het was al lang duidelijk dat Van Meir en Samy niet samen door een deur konden. "Als die ene persoon weg is, kan alles weer. Het gaat niet over de club."

  "Het komt er nu op neer om een deftige regeling te treffen. Ik moet nog een ontslagpremie krijgen. Hopelijk hebben ze het fatsoen om die op tijd en volledig te betalen", besloot Van Meir.