• home
 • video
 • pas verschenen

  Wawrinka tegen Federer: "Asshole, maar ik blijf je grootste fan"

  Wawrinka kon zijn emoties niet meer de baas na de finale.

  Na de finale in Indian Wells liet Stanislas Wawrinka zijn emoties de vrije loop. "Ik heb al veel belangrijke wedstrijden verloren tegen jou", zei Wawrinka tegen Federer. "Maar tijdens de finale van de Australian Open was ik je grootste supporter."

  Toen Wawrinka tijdens zijn dankwoord tranen in zijn ogen kreeg, moest Federer even lachen. "Roger is aan het lachen, hij is een "asshole"", dolde Wawrinka.

  "Sorry, ik ben gewoon moe na tien dagen. Ik wil Roger graag feliciteren. Ik heb veel belangrijke matchen tegen jou verloren. Maar toen je dit seizoen de finale speelde op de Australian Open, was ik je grootste fan."

  "Proficiat met je comeback en je zege vandaag. Iedereen die van tennis houdt, ziet jou graag spelen. Hopelijk zien we je nog veel jaren op dit niveau spelen.”

  Federer: "Doe zo voort, Stan"

  Toernooiwinnaar Federer stak zijn maatje Wawrinka na afloop een hart onder de riem. "Je speelt fantastisch, Stan. Doe zo voort! Ik hoop dat je veel toernooien wint dit seizoen. Zelf beleefde ik deze week weer een sprookje. Hopelijk laat mijn lichaam het toe om zo te blijven spelen."