• home
 • video
 • pas verschenen

  Wickmayer past voor Fed Cup-duel tegen Rusland: "Wil polsblessure niet verergeren"

  Wickmayer heeft last van haar pols en is er niet bij eind april in Rusland.

  Yanina Wickmayer zal de Belgische kleuren eind volgende maand niet verdedigen in de Fed Cup-ontmoeting tegen Rusland. Onze landgenote blijft last hebben van haar pols en wil de rest van haar seizoen niet in gevaar brengen. "Om de blessure niet te verergeren moet ik voldoende rustperiodes inbouwen."

  België neemt het op 22 en 23 april in Moskou op tegen Rusland in de barrages voor Wereldgroep I. Yanina Wickmayer (WTA-68) zal er door een aanslepende polsblessure dus niet bij zijn in de Russische hoofdstad.

  “Het gravelseizoen is voor mij erg belangrijk en ik wil me op de juiste manier kunnen voorbereiden op Roland Garros", klinkt het in een mededeling. "Komt daarbij dat ik al een tijdje sukkel met een hardnekkige polsblessure. Om de blessure niet te verergeren moet ik voldoende rustperiodes inbouwen."

  "In april en mei heb ik een aantal verplichte toernooien op het programma staan. Ik had dus geen andere keuze dan af te zeggen voor het Fed Cup-duel tegen Rusland. Ik heb dit uitvoerig besproken met de federatie en het team en zij hebben begrip voor mijn beslissing."

  "Ik heb er het volste vertrouwen in dat ons team de opdracht ook zonder mij tot een goed einde zal brengen."

  De mededeling van Wickmayer op Twitter: