• home
 • video
 • pas verschenen

  Decuyper: "We zullen geen meelopers zijn in eerste klasse"

  Patrick Decuyper heeft ambitieuze toekomstplannen voor Antwerp.

  Video player inladen...
  0 / 0

  Patrick Decuyper heeft ambitieuze toekomstplannen voor Antwerp.

  Video player inladen...
  Volgens Patrick Decuyper, sterke man van Antwerp, is de club nu aan een lang verhaal in eerste klasse begonnen. "We horen er thuis en we gaan dat goed doen", zegt hij.

  Decuyper: "Het is eindelijk gelukt"

  "De promotie is een onderdeel van de stappen die we wilden zetten", zegt Decuyper. "We hebben de club eerst financieel en juridisch gezond gemaakt. Dan was het ook nodig om sportief een stap hogerop te zetten. Het was moeilijk om uit de tweede klasse te geraken, maar dat is nu eindelijk gelukt."

  "We gaan vanavond nog eens goed vieren, maar vanaf morgen gaan we serieus beginnen aan de voorbereiding van volgend seizoen. Ik denk dat we al goed gewapend zijn. We zullen geen meelopers zijn."

  "Wim (De Decker, red) heeft het schitterend gedaan. Het talent was er in de groep, maar bij hem heeft de mayonaise meteen gepakt. In de tweede helft hebben we toch getoond wie de beste ploeg van tweede klasse was."

  "Maar zonder de inbreng van Paul Gheysens (de mysterieuze geldschieter, red) bestond deze club niet meer en was er geen feest voor de tienduizend supporters. We mogen op onze knieën zitten dat hij twee jaar geleden in dit verhaal is gestapt."

  "Maar Gheysens is niet naar Antwerp gekomen om in tweede klasse te spelen. We horen in eerste klasse thuis en we gaan het goed doen."

  De Decker: "We hebben geschiedenis geschreven"

  "Ik kan het niet vatten", reageerde Antwerp-coach Wim De Decker kort na het laatste fluitsignaal bij Sporza. "Niemand achtte het voor mogelijk, maar we zijn er blindelings voor gegaan. We hebben geschiedenis geschreven."

  "Ik was tijdens de wedstrijd vrij rustig. Ik had er vertrouwen in. Lierse zal het niet graag horen, maar één club verdient dit: Antwerp. We zijn de enige club die echt thuishoort in 1A, als je deze achterban bekijkt."

  "Het is ongelofelijk, ik heb er geen woorden voor. Over zoveel jaar kan ik zeggen dat ik ervoor gezorgd heb dat Antwerp weer in eerste klasse speelt. Enkele maanden geleden zat ik zelf nog in de spelersgroep en had ik nog nooit een training gegeven."

  "We zijn de verdiende kampioen. We hebben vooral van deze kern één blok kunnen smeden. Ik verwacht nog een grandioos feest. Ik heb zelden zoveel volwassen mensen zien huilen."