• home
 • video
 • pas verschenen

  Williams past voor Indian Wells en Miami, Kerber wordt weer nummer 1

  Kerber lost Williams straks weer af als nummer 1.

  Serena Williams haakt op de valreep af voor het WTA-toernooi van Indian Wells, dat woensdag begint. Dat betekent meteen ook dat Angelique Kerber na het toernooi de nummer 1-positie weer mag opeisen. Williams zal er overigens ook in Miami niet bij zijn.

  Serena Williams verloor vorig jaar de finale in Indian Wells en had dus heel wat punten te verdedigen in de VS. Maar de Amerikaanse heeft net voor de loting laten weten dat ze niet zal deelnemen aan het prestigieuze WTA-toernooi.

  Williams, die met een blessure aan haar linkerknie kampt, laat ook het toernooi van Miami schieten. De Amerikaanse tennisvedette heeft dit jaar nog maar twee toernooien gespeeld.

  In Auckland verloor ze in de tweede ronde, op de Australian Open trok ze in een Williams-finale aan het langste eind. Maar na haar triomf in Melbourne verscheen ze niet meer op het tennisterrein.

  "Ik heb door knieproblemen niet kunnen trainen", zegt ze. "Maar ik blijf positief en kijk uit naar mijn terugkeer."

  Serena Williams heeft een opmerkelijke band met het WTA-toernooi van Indian Wells. Tussen 2002 en 2015 stuurde Williams haar kat na racistische uitlatingen van het publiek.

  Kerber lacht in haar vuistje

  Angelique Kerber promoveert dus van tweede naar eerste reekshoofd en zal ook na het toernooi een feestje mogen bouwen, ongeacht haar resultaat. De Duitse wordt door de afwezigheid van Williams opnieuw nummer 1 op de WTA-ranking.