• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Uytvanck verliest haar eerste partij na armoperatie

  Van Uytvanck stond voor het eerst sinds midden november op de baan.

  Alison Van Uytvanck (WTA-136) heeft de eerste ronde van de kwalificaties voor het toernooi van Indian Wells niet overleefd. Voor onze 22-jarige landgenote was het de eerste wedstrijd sinds midden november. Ook Elise Mertens (WTA-71) sneuvelde meteen.

  Het tennisseizoen van Alison Van Uytvanck begon in mineur. Ze moest passen voor de Australian Open omdat ze een operatie nodig had aan haar arm. Ze stond al sinds midden november aan de kant met tendinitis aan haar rechterarm.

  In december werd ze succesvol geopereerd en nu stond ze voor het eerst weer op de baan in Indian Wells. Haar comeback was niet meteen een schot in de roos, want ze verloor in twee sets van het Chinese eerste reekshoofd Peng Shuai (WTA-49): 2-6 en 6-7.

  Ook onze andere landgenote in de kwalificaties in Amerika, Elise Mertens, overleefde de eerste ronde niet. De Belgische was nochtans het derde reekshoofd, maar ze moest na 2 uur en 10 minuten de duimen leggen voor haar Amerikaanse tegenstandster Sachia Vickery (WTA-134): 2-6, 6-2, 6-7.

  Yanina Wickmayer (WTA-68) en Kirsten Flipkens (WTA-87) staan rechtstreeks op de hoofdtabel van het prestigieuze toernooi.