• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kevin Borlée: "Blij met zilver. Het blijft een medaille"

  Kevin Borlée krijgt de Polen net niet te pakken.

  Het Belgische estafetteteam is best tevreden met hun tweede plaats op het EK indooratletiek in Belgrado (Ser). "Gezien de omstandigheden mogen we daar blij mee zijn", reageert Dylan Borlée. "Ik kom nog ritme te kort", vult zijn broer Kevin aan.

  Reacties Belgian Tornados

  • Robin Vanderbemden (startloper): "Ik was verrast dat ik na 150 meter voorop lag. Daarna kwam de Pool over mij en was er wat gedrum. Dit is een ervaring geweest en ervaring opdoen was uiteindelijk de bedoeling van dit EK. Bovendien pak ik een eerste medaille in een toernooi waarin ik de finale loop. Dat is leuk."
  • Julien Watrin (tweede): "Ik ben tevreden over de wedstrijd. Je merkte wel dat we op vlak van explosiviteit nog niet staan waar we over twee maanden moeten staan (tijdens de World Relays, red). Zoiets betaal je cash."
  • Kevin Borlée (derde loper): "Jonathan en ik waren helemaal niet voorbereid. De voorbije weken hebben we zwaar getraind in Australië. Een van ons beiden moest lopen, ik ben het geworden. Mijn benen voelden wat zwaar aan, ik kom nog ritme tekort, ik heb het moeilijk om mij te lanceren. Door mijn voetprobleem ben ik ook later herbegonnen. Maar ik ben wel blij met dit zilver. Het blijft een medaille."
  • Dylan Borlée (slotloper): "Ik heb het maximum gegeven en met zilver mogen we - gezien de omstandigheden - tevreden zijn. Je kan niet altijd eerste zijn. De volgende kampioenschappen zullen we er weer staan, daar twijfel ik niet aan."
  Uitslag 4x400m
  1.Polen3'06"99
  2.BELGIE3'07"80
   Vanderbemden (3e na 400m) 
   Watrin (2e) 
   K.Borleé (2e) 
   D.Borlée (2e) 
  3.Tsjechië3'08"60
  4.Frankrijk3'08"99
  5.Oekraïne3'09'64"
  6.Turkije3'15"97

  🎬 Bekijk de race van de Belgen

  De Belgian Tornados verdedigden hun Europese titel op de 4x400 meter. Ze werden tweede. Het goud ging naar Polen.

  Video player inladen ...