• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "In de toekomst speel ik mee voor de medailles"

  In het polsstokspringen werd Niels Pittomvils tweede.

  Niels Pittomvils heeft de zevenkamp op het EK indoor in Belgrado op de zevende plaats beëindigd. Dat smaakt naar meer. De komende jaren mikt de 24-jarige atleet op het podium.

  "Niet ontevreden"

  Niels Pittomvils wilde in de Servische hoofdstad zijn persoonlijk record (5.966 punten) verbeteren. Het lukte net niet. Pittomvils strandde in Belgrado op 5.961 punten.

  "Het is jammer dat ik mijn persoonlijk record met 5 puntjes mis, maar dat is de realiteit", reageerde de 24-jarige meerkamper. "Mijn horden waren echt rampzalig. Daar laat ik het liggen."

  "Het betekent niet dat ik ontevreden ben", benadrukte Pittomvils. "Ik kom heel dicht bij mijn record. Dat betekent toch dat ik mijn best heb gedaan."

  De zevenkamp van Niels Pittomvils
  TOTAAL7e5.961
  disciplineuitslagpunten
  60 m14e806
  verspringen11e842
  kogelstoten12e718
  hoogspringen5e 840 
  60 m horden13e905
  polsstokspringen2e1.035
  1.000 m11e815

  "Medailles in de toekomst"

  In de einduitslag werd Niels Pittomvils zevende. In het hoogspringen (video) vocht hij een knappe strijd uit met eindwinnaar en Europees recordhouder Kevin Mayer.

  "Het is mooi dat je met zo iemand kan strijden. In een aantal disciplines moet ik nog een stap zetten om ook tot de absolute top te komen", weet Pittomvils.

  "Ik ben er wel van overtuigd dat ik in de toekomst medailles kan pakken als ik daar werk van maak. Met een honderdtal punten meer, speel je mee voor de knikkers en dat wil ik in de toekomst heel graag doen."

  Video player inladen ...