• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Twee heel verre bommen in NBA: één van OKC-speler, één van fan

  Taj Gibson (rechts, archief) scoorde vanaf zijn eigen driepuntlijn.

  De NBA-match tussen de Portland Trail Blazers en Oklahoma City Thunder heeft een bommenregen opgeleverd. Golden State op zijn beurt verging het minder goed: de ploeg van Stephen Curry verloor voor het eerst in bijna twee jaar twee matchen op een rij.

  Gibson scoort vanaf 18 meter, supporter wint een auto

  Naast een zoveelste topprestatie van Russell Westbrook (45 punten, 8 rebounds en 4 assists) werd er afgelopen nacht nog meer spektakel geserveerd in Portland. Net voor de "buzzer" de rust inluidde, gooide Taj Gibson (OKC) de bal vanaf zijn eigen driepuntlijn door de ring.

  Een Portland-supporter wou vervolgens niet onderdoen, want tijdens de rust scoorde hij een korf vanaf de middenlijn. Voor die prestatie werd hij beloond met een auto.

  De Portland Trail Blazers sloten de spektakelpartij winnend af (114-109), dankzij een "double-double" van center Jusuf Nurkic. Portland doet zo een goede zaak in de strijd om de play-offs.

  Bekijk de twee shots van afstand:

  Eerste losing-streak voor de Warriors sinds april 2015

  De Golden State Warriors, die nog steeds de Western Conference aanvoeren, hadden gisteren minder redenen tot lachen. De Warriors moesten hun meerdere erkennen in de Chicago Bulls (94-87) en verloren voor het eerst in 146 matchen twee keer naeen.

  "Splash brothers" Stephen Curry en Klay Thompson kenden weer hun dagje niet van achter de driepuntlijn. Samen wierpen ze maar 3 van hun 22 afstandspogingen binnen. Een schrale troost: Curry passeerde wel Kobe Bryant op de eeuwige ranglijst van gemaakte driepunters. Daarop staat hij nu elfde.

  Uitslagen van donderdag 2 maart:

  • Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder: 114-109
  • Chicago Bulls - Golden State Warriors: 94-87
  • Phoenix Suns - Charlotte Bobcats: 120-103