• home
 • video
 • pas verschenen

  Goede vorm overtuigt Thiam tot deelname aan EK indoor

  Thiam won op het BK nog goud op het hoogspringen en 60m horden.

  Nafi Thiam reist begin maart dan toch naar Belgrado voor het EK indoor. De olympische kampioene is vroeger dan verwacht in vorm en neemt deel aan de vijfkamp.

  In het post-olympisch jaar wil Nafi Thiam de lat niet te hoog leggen, maar ze heeft Rio duidelijk goed verteerd. Op 9 september won ze nog het hoogspringconcours op de Memorial en in Parijs pakte ze meteen uit met een persoonlijk record in het kogelstoten.

  Ook op het BK indoor was onze landgenote op de afspraak met twee gouden medailles. Bovendien stelde ze tot twee keer toe haar PR op de 60m horden scherper. Redenen genoeg om een deelname aan het EK indoor te overwegen.

  "Ik wil het eerst bespreken met mijn coach", zei ze nog na het BK, maar nu is de knoop doorgehakt. Op 3 maart staat Thiam aan de start van de vijfkamp (60m horden, 800m, hoogspringen, verspringen en kogelstoten). Op het vorige EK indoor, in 2015 in Praag, pakte ze nog zilver op de vijfkamp. Het WK in Londen blijft haar hoofddoel in 2017.

  Belgische EK-delegatie van drie atleten

  België wordt zo vertegenwoordigd door drie atleten op het EK indoor. Jan Van den Broeck loopt de 800m in Belgrado en Anne Zagré plaatste zich voor de 60m horden. Thiam kwam op het BK nog dicht bij de EK-limiet voor het hoogspringen, maar haar sprong van 1,90m volstond niet (limiet: 1,91m).

  Tweet: