• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Twee titels en persoonlijk record voor Thiam op BK

  Nafi Thiam beslist na het BK of ze meedoet aan het EK indoor.

  Nafi Thiam blijft goed op dreef in het begin van het indoorseizoen: met (opnieuw) een persoonlijk record pakte ze goud op de 60m horden op het BK indoor in Gent en ook in het hoogspringen was ze niet te kloppen.

  Vorige week kwam Thiam voor het eerst weer in competitie uit, nadat ze op 9 september het hoogspringconcours had gewonnen op de Memorial. In Parijs won ze meteen een gemengde driekamp (verspringen, kogelstoten en 60m horden) met een PR in het kogelstoten.

  En op het BK indoor in Gent was ze duidelijk volledig warmgedraaid. Nadat ze in de reeksen van de 60m horden haar persoonlijk record al had scherpgesteld, deed ze in de finale nog een honderdste beter (8"37), meteen goed voor goud.

  In de finale van het hoogspringen kwam het tot de verwachte tweestrijd met Hannelore Desmet. Desmet moest afhaken op 1m87, Thiam had twee pogingen nodig op 1m90. De EK-limiet (1m91) was nog te hoog gegrepen.

  Komende week maakt Thiam bekend of ze volgende maand meedoet aan de vijfkamp op het EK indoor in Belgrado (3-5 maart). Het EK stond eerst niet op haar programma. "Ik wil het eerst nog bespreken met mijn coach", zei ze. "Ik moet nu niet beslissen en wil mezelf daarvoor ook geen druk opleggen."

  Thiam: "Het begin van een nieuwe cyclus"

  "De Belgische titels zijn leuk, maar ik kijk eerder naar mijn prestaties", zei Thiam. "Ik ben liever zesde met een persoonlijk record, dan eerste met een slechte prestatie."

  "Maar vandaag ben ik tevreden over mijn prestaties. Na mijn uitstekende jaar, wil ik me nog steeds blijven verbeteren. Ik blijf hard trainen."

  "Dit post-olympisch jaar wordt uiteraard minder zwaar. Ik moet mezelf ook wat rust gunnen, want ik kan me niet elk jaar duizend procent geven. Dit is weer het begin van een nieuwe cyclus."

  Ook BK-successen voor Milanov en Vanderbemden

  Geen verrassingen in het jkogelstoten. Vicewereldkampioen Philip Milanov verlengde zijn titel met een worp van 17m42. In het kogelstoten bij de vrouwen was de Belgische titel voor Jolien Boumkwo (15m56).

  In de 60m horden bij de mannen won Dario De Borger (7"81) het prestigeduel van titelverdediger Dalien Broothaerts, die vlak voor de finish ten val kwam. In de 60m sprint was het goud voor Belgian Tornado Robin Vanderbemden (6"66).

  Hanne Maudens mocht bij de vrouwen juichen in het verspringen (6m35). In de 400 meter werd een te snelle start van Olivia Borlée afgestraft door Margo Van Puyvelde, die het haalde in 53"73. Borlée moest vrede nemen met zilver.