• home
 • video
 • pas verschenen

  NBA-vedette Kyrie Irving: "De aarde is plat"

  Irving is dit weekend in New Orleans voor het All-Star Game.

  Topsporters zijn vaak eigenzinnige persoonlijkheden, maar de theorie die NBA-vedette Kyrie Irving verkondigt is toch heel opmerkelijk. De spelverdeler van de Cleveland Caveliers gelooft niet dat de aarde rond is.

  "De aarde is plat, de aarde is plat", zei Irving in zijn eigen podcast "Road Trippin' with R.J. & Channing". In de podcast discussieert Irving met ploegmaats Richard Jefferson en Channing Frye over onder meer buitenaards leven.

  De luisteraars komen zo te weten dat Irving gelooft dat aliens bestaan, maar ook dat hij niet gelooft dat onze aarde rond is. "Daarover is geen concrete informatie, behalve de informatie die anderen ons geven. We worden in een bepaalde richting geduwd over wat we moeten geloven en wat niet. De waarheid is dat je zelf onderzoek moet doen", besluit Irving.

  De uitspraak van Irving werd een trending topic op Twitter. Toen een journalist Irving daarover aansprak, bevestigde hij zijn visie nog eens. "Je hebt toch foto's gezien van de ronde aarde?", vroeg de journalist.

  "Ik heb van veel dingen foto's gezien die door ons onderwijs als waarheid werden verkocht, maar totaal vals bleken te zijn", was het antwoord van Irving.