• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Usain Bolt: "Het niveau van Rooney kan ik misschien wel aan"

  Staat Usain Bolt over enkele jaren ook op de erelijst van de Gouden Bal?

  Na zijn loopcarrière is Usain Bolt van plan om zijn voetbalschoenen aan te binden. "Ik ben niet de beste voetballer ter wereld", weet de topsprinter, "maar het niveau van Rooney kan ik misschien wel aan."

  De atletiekcarrière van Usain Bolt loopt stilaan ten einde. Wat is de 30-jarige topsprinter van plan? "Ik heb altijd willen voetballen", vertelt de snelste man ter aarde. "Ik speel vaak met mijn vrienden. Binnenkort mag ik meetrainen met Borussia Dortmund."

  "Als ik hard werk, kan ik best goed worden. Je hoort me niet zeggen dat ik de beste voetballer ter wereld ben, maar ik haal wel niveau. Het niveau van Rooney kan ik misschien wel aan."

  Video player inladen ...

  Manchester United-fan

  Usain Bolt is een fanatiek supporter van Manchester United. Enkele jaren terug mocht hij al een keer meetrainen met Wayne Rooney (foto) en zijn team.

  "Loop nog voor de fans"

  Een voetbalcarrière is niet voor meteen. "Ik wil zo veel dingen doen. Ik weet niet waar ik moet beginnen", legt olympisch sprintkampioen Usain Bolt uit.

  "Eerst ga ik rusten. Ik ga me ook toeleggen op mijn liefdadigheidsacties. En ik heb nog sponsorverplichtingen."

  Dit jaar loopt Bolt nog wedstrijden. Op verzoek van zijn supporters. "Ik doe het voor hen. Anders was ik na de Olympische Spelen gestopt", geeft de Jamaicaan mee.