• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Thomas Pieters: "Hoop in de toekomst PGA en European Tour te combineren"

  Thomas Pieters is de komende maand aan de slag in de Verenigde Staten. De beste Belgische golfer wil nu ook schitteren op de PGA Tour. "Het doel is om mijn kaart (startrecht) voor volgend jaar te behalen." Deze week speelt hij op een plaats waar hij al eens succesvol was.

  Thomas Pieters heeft wat met de VS. Hij speelde er golf aan de universiteit van Illinois en kroonde zich in 2012 tot universiteitskampioen op de baan van Riviera, deze week ook het toneel van de Genesis Open.

  "Ik heb altijd al in de VS willen spelen", zegt Pieters. "Ik heb goeie herinneringen aan de VS en zeker aan Riviera. Ik had vorig jaar een uitnodiging gekregen, maar toen paste het jammer genoeg niet in mijn schema."

  "Het doel is om mijn kaart (startrecht op de PGA Tour, red) voor volgend jaar veilig te stellen. Ik kan nu 12 toernooien op de PGA Tour spelen en ben dat ook van plan."

  Pieters speelt nu drie toernooien op een rij: Genesis Open in Pacific Palisades, Honda Classic in Palm Beach en het World Golf Championships in Mexico. Dan volgt een break in België om daarna weer de oceaan over te steken voor de Arnold Palmer Invitaional, het WK match play en de Masters in Augusta.

  Pieters over zijn universiteitszege in 2012

  "Zou graag PGA en European Tour combineren"

  Pieters speelde vorig jaar al enkele toernooien op de PGA Tour en is sinds zijn debuut in de Ryder Cup (foto) ook bekend in de VS. "Na de Ryder Cup kent iedereen me nu wel, maar voor mij is het allemaal nieuw op de PGA Tour."

  "In vergelijking met de European Tour is het allemaal veel groter, vooral op vlak van toeschouwers. Je hebt wel enkele grote toernooien op de European Tour, maar hier is het elke week volle bak."

  Hoe ziet Pieters zijn carrière evolueren? "Ik houd van de European Tour, die zal ik niet snel laten vallen. Ik hoop in de toekomst PGA en European Tour te kunnen combineren zoals Rory (McIlroy) en Sergio (Garcia) dat nu doen. Daarvoor moet ik eerst goed spelen."

  "Ik moet nog wennen aan mijn nieuwe driver"

  Pieters beleefde niet echt een droomstart van zijn seizoen. Hij haalde de cut niet in Abu Dhabi en eindigde 23e in Dubai. "Ik heb een lange rustperiode gehad en ik heb ook hard gewerkt, nu moet ik gewoon spelen."

  "Ik moet wel nog wennen aan mijn nieuwe driver, maar de rest van mijn spel zit goed", legt Pieters uit. "Ik ben tevreden over waar ik nu sta en ik kijk ernaar uit om op de PGA Tour te spelen."

  Pieters was ook te gast bij zijn sponsor Callaway