• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van den Broecke neemt Oostenrijkse topskiër te grazen op WK

  Marcel Hirscher moet zich gewonnen geven tegen Dries Van den Broecke.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Dries Van den Broecke heeft gestunt op het WK alpineskiën in Sankt Moritz (Zwi). In een parallelslalom klopte hij de Oostenrijkse topper Marcel Hirscher.

  📽 De stunt van Van den Broecke

  Op het WK skiën stond vandaag de landencompetitie op het programma. België nam het in de achtste finales op tegen titelverdediger Oostenrijk.

  Dries Van den Broecke bezorgde het Belgische kwartet het enige punt tegen het skiland (3-1). Hij haalde het in de tweede run, een parallelslalom, verrassend van vedette Marcel Hirscher.

  Hirscher = nummer 1

  Marcel Hirscher (27) is een absolute topper in het skiën. De voorbije jaren won de Oostenrijker 5 keer de Algemene Wereldbeker, 3 keer de Wereldbeker Reuzenslalom en 3 keer de Wereldbeker Slalom.

  Vandaag was Hirscher wat ziekjes. Oostenrijk verloor uiteindelijk in de kwartfinales van Zweden.

  Van den Broecke = olympisch zilver

  Dries Van den Broecke is 21 jaar jong. Slalom en reuzenslalom zijn zijn specialiteiten. Vijf jaar geleden won Van den Broecke zilver in de slalom op de Olympische Jeugdspelen.

  Donderdag komt Van den Broecke opnieuw in actie op het WK. Dan skiet hij de kwalificaties van de reuzenslalom. Vrijdag probeert hij zich te plaatsen voor de slalom.

  Frankrijk = WK-goud

  Het WK-goud in de landencompetitie ging naar Frankrijk. De Fransen versloegen in de finale Slovakije op tijd (2-2 na vier duels). Het brons was voor Zweden, dat Zwitserland klopte met 3-1.