• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Monami: "Belgische ploeg wou coach die op positieve manier supportert"

  Monami kijkt enorm uit naar haar debuut als Fed Cup-coach.

  Zaterdag maakt Dominique Monami (43) haar debuut als Fed Cup-coach tegen Roemenië. "De Belgische mannen hebben tegen Duitsland bewezen dat de individuele ranking van de spelers niet het belangrijkste is", zegt een gemotiveerde Monami.

  "Halep valt weg, maar Roemenië blijft op papier sterker"

  Voor het gouden tijdperk van Clijsters en Henin drukte Dominique Monami haar stempel op het vrouwentennis in België. Nu, bijna 20 jaar later, is ze klaar om hetzelfde te doen. Als coach van de Belgische Fed Cup-ploeg.

  "We hebben veel gelachen", vertelt Monami. "We hebben nog nooit met elkaar samengewerkt, maar de sfeer is prima. De meisjes wilden een coach die veel positieve energie en rust uitstraalt. Een coach die supportert op een positieve manier."

  België hoeft de geblesseerde Simona Halep alvast niet te vrezen. "Daardoor zijn onze kansen toegenomen. Op papier heeft Roemenië toch nog altijd een sterker team dan ons. Maar de Belgische mannen hebben tegen Duitsland bewezen dat de individuele ranking van de spelers niet het belangrijkste is.”

  "Zanevska heeft veel potentieel"

  Het Belgische team bestaat uit Yanina Wickmayer, Kirsten Flipkens, Elise Mertens en Maryna Zanevska. Vooral die laatste is voor velen nog een vrij onbeschreven blad.

  "Maryna woont al 8 jaar in Namen en is sinds oktober Belgische", vertelt Monami. "Ze is niet meer heel jong (24), maar heeft heel veel potentieel. Ik hou haar eventueel achter de hand voor het dubbelspel. Morgenavond geef ik de definitieve selectie per duel vrij."

  Maryna Zanevska en Elise Mertens