• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lommel deelt open brief van boze fans aan scheidsrechtersbaas Verbist: "Trop is te veel"

  Ref Hambrouck is de gebeten hond voor Lommel en fans.

  De fans van Lommel United zijn het beu, maar ook de club deelt hun ongenoegen (letterlijk en figuurlijk op Facebook). Vrijdag tegen Cercle nam de ref voor de vierde keer op een rij omstreden beslissingen in hun nadeel, luidt het op de clubwebsite.

  Ref Hambrouck is kop van Jut

  Het venijn zat in de staart vrijdag: volgens de thuisploeg negeerde ref Hambrouck eerst een kopbal die door Cercle-doelman Nardi achter de doellijn werd weggewerkt. In de slotminuut maakte Mboyo de 0-1, uit buitenspel aldus Lommel. Meteen daarop volgde het eindsignaal, met akkefietjes tot gevolg. Thuisspeler Corstjens kreeg daarbij nog een tweede gele kaart.

  Drie supportersclubs (SC Heuvelhof, Green Lions en Green Angels) van de rode lantaarn zijn het beu en kropen in hun pen "omdat trop té veel is". Ze richtten een open brief aan scheidsrechtersbaas Verbist, waarin ze gewag maken van "competitievervalsing tegen Lommel".

  "Het aantal flagrante flaters swingt de pan uit. In "de privé" zou zoiets waarschijnlijk een C4 opleveren. Zo niet bij de KBVB. Het mag allemaal continu doorgaan."

  "Beseft men eigenlijk niet dat men aan het spelen is met het brood van een Belgische club, met Belgische spelers én levensvatbaar, want géén schulden. Het is in het voetballand bijna uniek te noemen."

  Oproep aan Verbist

  De drie supportersverenigingen vragen - niet meer maar ook niet minder - aan Verbist "dat U erop toeziet dat de spelregels correct worden nageleefd en dat U uw verantwoordelijkheid neemt om de stroom aan foute beslissingen te onderzoeken."

  Opvallend is dat niet alleen de fans deze arbitrale mening zijn toegedaan, maar dat ook de club die deelt. Letterlijk en figuurlijk wordt de open brief aan Verbist op Facebook gedeeld.

  Lees de volledige open brief:

  Tweets over match van vrijdag: