• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wickmayer, Flipkens, Mertens en Zanevska nemen het op tegen Halep en co

  Maryna Zanevska maakt haar debuut voor België.

  Yanina Wickmayer (WTA 60), Kirsten Flipkens (WTA 76), Elise Mertens (WTA 85) en Maryna Zanevska (WTA 126) vormen het Belgische kwartet dat volgende week Roemenië partij geeft in Wereldgroep II van de Fed Cup tennis.

  Nieuw in de selectie: Zanevska

  Roemenië ontvangt België op 11 en 12 februari in Boekarest op hardcourt. Voor Dominique Monami wordt het haar eerste opdracht als Belgische kapitein.

  De voormalige nummer 9 van de wereld selecteerde Yanina Wickmayer (WTA-60), Kirsten Flipkens (WTA-76), Elise Mertens (WTA-85) en Maryna Zanevska (WTA-126) voor de confrontatie.

  Zanevska is er voor het eerst bij. De 23-jarige speelster is geboren in Oekraïne en woont die al meer dan acht jaar in ons land. Sinds een half jaar is ze ook in het bezit van een Belgisch paspoort.

  "Gene favoriet, maar zullen strijden"

  "Yanina en Kirsten zijn twee erg ervaren speelsters", vertelt Dominique Monami. "Met Elise en Maryna beschik ik over nog twee speelsters die de laatste weken getoond hebben dat ze potentieel hebben om internationale toppers te kloppen."

  De Roemenen rekenen op nummer 4 van de wereld Simona Halep. Ook haar teamgenotes Begu (WTA-28), Niculescu (WTA-35) en Cirstea (WTA-59) staan allemaal in de top 100.

  "Ook al zijn we geen favoriet, we strijden voor de overwinning", maakt Monami zich sterk.