• home
 • video
 • pas verschenen

  Tegenstander van Goffin: "Ik moest de inspiratie terugvinden"

  Grigor Dimitrov wacht nu op David Goffin.

  Grigor Dimitrov (ATP-15) is in de kwartfinales van de Australian Open de volgende opponent van David Goffin (ATP-11). "David is een uitstekende en heel gevaarlijke speler", blikt de Bulgaar vooruit.

  "David is een uitstekende en heel gevaarlijke speler", vertelt Grigor Dimitrov, die net als drie jaar geleden de kwartfinales bereikt op de Australian Open.

  "Ik vind dat David zijn opslag opmerkelijk veel verbeterd heeft. Het is een van de belangrijkste wapens in zijn spel geworden."

  "Hij is ook in staat om enkele grootse slagen boven te halen. En hij is een van de beste verdedigers in het circuit."

  "David beweegt opmerkelijk goed en leest het spel ook zeer goed. Het wordt een moeilijke match, maar ik ben blij dat ik weer zulke belangrijke duels kan spelen."

  "De laatste tijd is het niet altijd makkelijk geweest"

  Na enkele mindere jaren steekt Dimitrov weer zijn neus aan het venster. "Ik zal er niet over liegen: dit is een schitterend gevoel", vertelde hij na zijn zege in de achtste finales tegen Djokovic-killer Denis Istomin.

  "De kwartfinales van een grandslamtoernooi bereiken is formidabel. Ik geniet van het moment."

  "De laatste tijd is het niet altijd makkelijk geweest. Ik ben altijd van het tennis blijven houden. Ik moest alleen de inspiratie terugvinden."