• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sumgong sluit gouden jaar af met winst in San Sylvester Corrida

  Sumgong was een maat te groot voor de concurrentie.

  Jemina Sumgong en Brazilië, het is een uitstekende combinatie. Na haar goud op de olympische marathon in Rio heeft de Keniaanse nu ook de San Sylvester Corrida in Sao Paulo gewonnen, in een recordtijd. Bij de mannen triomfeerde de Ethiopiër Leul Aleme.

  2016 wordt een jaar om niet snel te vergeten voor Jemina Sumgong. De Keniaanse pakte niet alleen olympisch goud op de marathon in Rio, ze won dit jaar ook de prestigieuze marathon van Londen ondanks een spectaculaire val.

  Als kers op de taart schreef Sumgong nu dus ook nog de San Sylvester Corrida in Sao Paulo op haar naam. Ze liep de 15km in 48'35", 13 seconden sneller dan de vorige recordtijd uit 2011 in de traditionele eindejaarsloop. Haar landgenote Flomena Cheyech Daniel werd op 40 seconden tweede.

  Bij de mannen was het een stuk spannender met drie atleten die binnen de zeven seconden van elkaar finishten. De Ethiopiër Leul Aleme (foto) bleek de snelste en won in 44'53". Zijn landgenoot Dawit Admasu werd tweede, de Keniaan Stephen Kosgei vervolledigde het podium.

  Uitslag mannen
  01.Leul Aleme (Eth)15km in 44'53"
  02.Dawit Admasu (Eth)op 2"
  03.Stephen Kosgei (Ken)7"
  Uitslag vrouwen
  01.Jemina Jelagat Sumgong (Ken)15 km in 48'35"
  02.Flomena Cheyech Daniel (Ken)op 40"
  03.Eunice Cehbicii (Bur)1'51