• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Duizenden fans op training Federer in Perth: "Ik hoop nog 2 of 3 jaar door te gaan"

  Roger Federer maakt zijn rentree na zes maanden.

  Roger Federer maakt na zes maanden "off court" zijn rentree in de Hopman Cup in Australië. De 35-jarige Zwitser is onzeker over zijn vorm, maar denkt nog niet aan zijn pensioen. Federer speelde voor het laatst in juli op Wimbledon.

  Federer heeft een blessurejaar achter de rug. Hij blesseerde zich daags na zijn verloren halve finale op de Australian Open en onderging een knieoperatie. Hij miste daardoor Roland Garros, zodat er een einde kwam aan zijn recordreeks van 65 opeenvolgende grandslamtoernooien sinds Melbourne 2000.

  Op Wimbledon bereikte de zevenvoudige laureaat ook de halve finales, maar daarna begon zijn geopereerde linkerknie weer op te spelen.

  De Hopman Cup van 1 tot 7 januari wordt zijn comeback. Op het officieuze wereldkampioenschap voor gemengde teams zal hij Zwitserland vertegenwoordigen met Belinda Bencic.

  Dat de 17-voudige grandslamwinnaar nog steeds populair is bleek gisteren: 6.000 fans daagden op voor een oefensessie.

  Federer geeft toe dat hij niet zeker is over zijn vorm, maar dat hij niet over zijn pensioen nadenkt. "Alleen als ze er mij naar vragen, denk ik eraan."

  "Ik bekijk het niet alsof dit mijn laatste Australische trip zou kunnen zijn, al is dat perfect mogelijk. Ik ben heel positief. Ik bleef zes maanden aan de kant om hopelijk nog twee of drie jaar te kunnen tennissen, niet voor gewoon nog een half jaartje. Dus mijn hoofd staat op de lange termijn."

  Federer won zijn laatste grandslamtitel in Wimbledon in 2012, op de ranking is hij door zijn blessure teruggevallen naar de 16e plek. "Titels veroveren is een geweldig gevoel, mijn ranking is niet belangrijk. Zolang ik fit en blessurevrij blijf, denk ik nog wel stevig te kunnen uitpakken."

  Tweets van Federer in Perth: