• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kimeli na EK-goud: "Al 2 keer gefaald, nu moest het goed zijn"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Op het EK veldlopen op Sardinië heeft Isaac Kimeli het goud bij de beloften op zak gestoken. "Dit is een droom die uitkomt", zegt de 22-jarige Belg. "En we halen ook nog zilver met de ploeg. We schrijven een beetje geschiedenis."

  Isaac Kimeli was met veel ambitie naar het Italiaanse eiland afgereisd. "Ik had al twee keer gefaald op een EK. De derde keer moest de goeie keer zijn."

  Er werd al gefluisterd dat Kimeli niet goed met de druk zou omkunnen. "De laatste twee weken heb ik de druk afgehouden. Ik was niet bezig met goud of zilver, wou me gewoon concentreren op de cross."

  "Op voorhand had ik gerekend op een harde wedstrijd. Ik weet dat ik in een groepje immers over de beste eindsprint beschik."

  "Het is ook schitterend dat we met de ploeg ook nog een zilveren medaille behalen. Iedereen heeft alles gegeven. We schrijven een beetje geschiedenis."

  De gouden medaille is het hoogtepunt uit Kimeli's carrière. Zijn moeder, die naar zowat alle wedstrijden komt, was er nu niet bij. "Ze heeft haar been gebroken. Mijn vriendin kon er ook niet bij zijn. Maar ik wil hen en mijn coach en iedereen in België bedanken voor de steun. Iedereen was enorm begaan met mij."

  "Op het WK in Mombasa kan mijn familie mij ook eens zien lopen"

  Kimeli heeft zich door zijn prestatie ook geplaatst voor het WK veldlopen, dat in Mombasa plaatsvindt. "Oeganda is niet zo ver van Kenia. Dan kan mijn familie daar komen supporteren. Ik zal niet meekunnen met de toppers, maar het zou mooi zijn dat mijn familie mij ook eens kan zien lopen."

  Het volkslied klinkt voor Isaac Kimeli

  Video player inladen ...