• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bart Swings: "Ik zit even in een mindere periode"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De WB-manche schaatsen in Heerenveen is geen succes voor Bart Swings. Op zijn favoriete nummers, 1.500 meter en de massastart, speelde hij niet mee voor de overwinning. "Een langere trainingsperiode zal deugd doen", zegt de Belgische schaatser.

  In Harbin en Nagano presteerde Bart Swings heel sterk, maar in Heerenveen komt hij niet goed uit de verf. "Het is niet echt een stap terug, het is gewoon een wat mindere week, dat kan gebeuren", relativeert Swings.

  "Ik zit in een mindere periode. Ik voel dat ik niet schaats zoals het zou moeten. Maar na deze WB-manche in Heerenveen komt er een langere trainingsperiode. Daarin kan ik rustig trainen met het oog op de kampioenschappen en dat zal deugd doen."

  Swings verloor op de 1.500 meter veel tijd bij de start. "Ik vraag me ook af waar mijn start naartoe is. In het begin van het seizoen was mijn start wel goed. Misschien ligt het aan de krachttraining."

  "Ik maak me niet echt zorgen. Het klink misschien raar, maar met hoe ik me nu voel is een zevende plaats wel oké. Ik heb al goed geschaatst dit seizoen. Als ik dat gevoel terugvind, dan sta ik waar ik wil staan. Ik zit op schema voor de Winterspelen."